Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Coucou Athens

Αθήνα, 6:37π.μ

            Αθήνα, ίσως από τις πιο όμορφες-άσχημες πόλεις του κόσμου.Η πόλη των αντιθέσεων και των συγκρούσεων. Αυτή η πόλη φλερτάρει με την ομορφιά και με την ασχήμια, με τον καθωσπρεπισμό της αστικής ζωής αλλά και το περιθώριο! Η ζωή σ' αυτή την πόλη μοιάζει σχεδόν απάνθρωπη και την ίδια στιγμή όμορφη, οι άνθρωποι της διαφορετικοί αλλά και ίδιοι, όλοι κάτι έχουν να σου πουν, κάτι να μοιραστούν αλλά ποιός μίλησε ή μάλλον ποιός ήθελε να ακούσει; Καθημερινά χανόμαστε στο μικρόκοσμο μας αδιαφορώντας γι΄αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, δίπλα μας, μέσα μας. Οι μέρες κυλούν με γρήγορους ρυθμούς, οι άνθρωποι κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, μια συνεχής μάχη με το χρόνο αλλά μέσα σ'αυτή (ξε)χάσαμε τους εαυτούς μας, (ξε)χάσαμε την ομορφιά.
            Η Αθήνα το βράδυ δεν θυμίζει σε τίποτα την πολύβουη και απρόσωπη πόλη της καθημερινότητας. Μπαράκια σε κάθε στενό της πόλης είναι εκεί και δίνουν ζωή! Περπατώντας το βράδυ στην Ερμού θα δεις παρέες να τραγουδάνε,στο Μοναστηράκι καλλιτέχνες του δρόμου θα δίνουν το σόου τους και λίγο πιο κάτω στο Γκάζι θα χτυπήσει η καρδιά της νυχτερινής Αθήνας. Εκεί θα δεις τους ανθρώπους να μπλέκονται μεταξύ τους, θα δεις κάτι τύπους σχεδόν περιθωριακούς για σένα, μα εκείνοι έτσι έμαθαν.Τα γραφικά σοκάκια της Πλάκας θα είναι εκεί για να σου θυμίζουν μια ομορφιά που χάθηκε μέσα στα απρόσωπα και μοντέρνα κτήρια της πόλης και το Θησείο ανησυχητικά ήσυχο με μια ομορφιά που πηγάζει από την ενέργεια του Παρθενώνα.
             Τελικά, η ομορφιά και η ασχήμια μιας πόλης δεν καθορίζονται από την ίδια την πόλη αλλά από το χρώμα που δίνουν οι άνθρωποi της,φτάνει να θες να την προκαλέσεις και να δείς την ομορφιά ακόμα και στα πιο άσχημα και τότε θα χαμογελάσεις, θα νιώσεις κομμάτι της και θα πεις ''Coucou Athens''. 
                                                                                                                         Πάρης Μ
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου