Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Καθάριζε τώρα!

            Αθήνα, 1:31πμ
                 Τώρα εγώ κάτι πρέπει να γράψω ε; Σκέψεις...αλλά για να μπορέσω να τις καταγράψω θα πρέπει να τις τακτοποιήσω στο μυαλό μου. Γιατί τα κατάφερε ποτέ κανείς για να τα καταφέρω και εγώ; Φαντάσου το μυαλό σαν ένα μεγάλο δωμάτιο στο οποίο υπάρχουν πράγματα, κάποια από αυτά
είναι αξίας και κάποια είναι για πέταμα, αυτά τα πράγματα είναι οι σκέψεις.
 Έχει αναρωτηθεί ποτέ κανείς τι είναι οι σκέψεις; Πώς δημιουργούνται και γιατί υπάρχουν; Σίγουρα είναι μια νοητική δυνατότητα με την οποία μας αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τα πράγματα γύρω μας, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που βιώνουμε. Μάλιστα...ένα λεπτό, γιατί συνήθως οι σκέψεις συνδέονται με τον προβληματισμό; Μάλλον γιατί ο άνθρωπος στις ευχάριστες στιγμές της ζωής του προτιμά να ζει, παρά να σκέφτεται και προβληματίζεται ή σκέφτεται όταν κάτι προσπαθεί να ανακαλύψει ή όταν προσπαθεί να πετάξει τα "πράγματα'' που λέγαμε πριν που είναι για πέταμα, δηλαδή όλα αυτά που του δημιουργούν δυσάρεστα συναισθήματα.
Υπάρχουν οι όμορφες σκέψεις, αλλά και αυτές οι άλυτες που έχουμε όλοι μας, οι κάπως δυσάρεστες που δεν μας κάνουν να περνάμε και πολύ καλά αλλά με ένα τρόπο είμαστε πεπεισμένοι ότι έτσι πρέπει να γίνεται...να προβληματιζόμαστε και να σκεφτόμαστε αλλά ξεχνάμε ότι αυτό μας κρατάει πίσω από την ίδια την ζωή και την ομορφιά της, από όλα αυτά τα όμορφα που μπορεί να μας συμβαίνουν αλλά εμείς δεν εκτιμάμε! Γιατι τελικά προτιμάμε να σκεφτόμαστε παρά να ζούμε.
 Ποιος σου είπε ότι όταν σκέφτεσαι δεν ζεις; Μα η ζωή σου ρε ηλίθιε είναι στιγμές,είναι το καθετί όμορφο που επιλέγεις εσύ να βάλεις στη ζωή σου,είναι τα όνειρα σου. Η ζωή σου είσαι εσύ,δεν είναι ένα σωρό σκόρπιες σκέψεις στο μυαλό σου. Έχεις σκεφτεί μήπως γεμίζεις αυτό το δωμάτιο με άχρηστα πράγματα και όλα αυτά τα πράγματα αξίας φεύγουν από το παράθυρο επειδή δεν υπάρχει άλλος χώρος εκεί μέσα; Όταν αγοράζεις σαβούρα, σαβούρα θα βάλεις στο δωμάτιο. Καθάριζε τώρα!
 
                                                                                                Πάρης Μ
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου