Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τώρα αν αυτό το λες άνθρωπο αυτό είναι μια άλλη ιστορία...





Ρατσισμός...αν κάτι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την κοινωνία σήμερα αυτή θα ήταν η λέξη! Φυλετικός ρατσισμός, θρησκευτικός ρατσισμός, σεξισμός και ομοφοβία έρχονται για να συνδέσουν τα κομμάτια μιας κοινωνίας που ρημάζει και βυθίζεται στο σκοτάδι! Καθημερινά γύρω μας βλέπουμε, ακούμε και αισθανόμαστε αυτή την τάση του ανθρώπου να διαχωρίζει τους ανθρώπους, να τους κατατάσσει σε ανώτερους και κατώτερους, σε ομαλούς και ανώμαλους. Φυσικά σε όλα αυτά τα φαινόμενα παθογένειας δεν θα μπορούσε να μην έχει συμβάλλει η άνοδος της ακροδεξιάς και η άνθιση φασιστικών ιδεών που δρουν καταλυτικά ενάντια στα δικαιώματα του ανθρώπου. "Άγριο έγκλημα συνέβη χθες βράδυ στην Αθήνα. Ο Πακιστανός δράστης ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του." Σας θυμίζει κάτι; Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να αναφέρεται και να τονίζεται η προέλευση του δράστη, δημιουργώντας εκείνη την στιγμή ένα δίπολο ανάμεσα σε Έλληνες και αλλοδαπούς. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η προέλευση του δράστη παίζει καθοριστικό ρόλο στο συμβάν και πως εκείνη τη στιγμή υποσυνείδητα καλλιεργείται η εντύπωση πως όλοι οι Πακιστανοί είναι κακοί; Κι όμως συμβαίνει. Λαθρομετανάστες...θα στο χαλάσω λίγο δεν είναι λαθρομετανάστες είναι πρόσφυγες. Όχι δεν ήρθαν να σου πάρουν τις δουλειές, όχι δεν ήρθαν για να σε βιάσουν, να σε κλέψουν και να σε σκοτώσουν απλώς η βόμβα από το δικό σου αναπτυγμένο κόσμο έφτασε στην αυλή τους και δεν είχαν άλλη επιλογή. Όταν στοιβάζονταν στα καράβια από τα νησιά για τον Πειραιά, αλλού κάθονταν οι Έλληνες και αλλού οι πρόσφυγες...τελικά το Νόμπελ το πήραμε; Μου θυμίζει λίγο το Νόμπελ ειρήνης του Ομπάμα. Η Ελλάδα είναι μια βαθιά υποκριτική χώρα και η κοινωνία μας ρατσιστική και ψευτοφιλελεύθερη.

Θρησκευτικός ρατσισμός...το τρίπτυχο της ελληνικής κοινωνίας: "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Αυτό που με τρομάζει μόνο λίγο είναι ότι το ίδιο έλεγε και ένας δικτάτορας, ένας "ήρωας" του λαού μας που είπε το "ΟΧΙ". Στην Ελλάδα η θρησκεία παίζει καταλυτικό ρόλο και έχει επεμβατικό και απαγορευτικό χαρακτήρα σε κάθε έκφανση της ζωής του ανθρώπου. Θα μου πεις...αυτός δεν είναι ο ρόλος της; Ποίμνιο είμαστε και ποίμνιο θα παραμείνουμε αυτό είναι το πρόβλημα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Οι ορθοδοξία είναι η μόνη αληθινή πίστη, τι να μας πουν οι μουσουλμάνοι που σκοτώνουν, οι καθολικοί, οι άλλοι οι τρελοί οι καραφλοί με τα σεντόνια...για τους βουδιστές λέω! Υποκρισία, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

"Όλα τα είχαμε λύσει, το σύμφωνο συμβίωσης μας έλειπε." Λοιπόν σε πάω στοίχημα ότι οι μισοί δεν ξέρουν τι είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Αυτό που τους τρομοκρατεί περισσότερο είναι η ελευθερία. Αυτό φοβούνται. Τρομάζουν στην ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην αγάπη και τον έρωτα. Δεν τους θέλουν παιδί μου πάει και τελείωσε! Τι πάει να πει δύο άντρες ή δύο γυναίκες είναι μαζί; Είναι ανώμαλοι, είναι άρρωστοι. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι κουνάνε το δάχτυλο κάποιοι οι οποίοι θέλουν να σου υποδείξουν το πως θα ζήσεις λες και τους όρισε κανείς δικαστές στην έκφραση της ζωής ή τους είπε κανείς δείτε από την κλειδαρότρυπα την κρεβατοκάμαρα μας. Συνήθως βέβαια αυτοί που είναι κατηγορηματικοί, είναι αυτοί οι παντρεμένοι που γυρίζουν το βράδυ σπίτι και χτυπάνε τη γυναίκα τους, βιάζουν τα παιδιά τους, είναι καταπιεσμένοι "πούστηδες" αλλά την Κυριακή θα πάνε στην εκκλησία πρώτη σειρά! Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες και μέρες αλλά φίλε ρατσιστή προτιμώ να στα πω πρόσωπο με πρόσωπο όταν θα βρίσεις τον αλλοδαπό, όταν θα χλευάσεις τον ομοφυλόφιλο και όταν δεν αφήνεις το παιδί σου να κάνει παρέα με έναν μουσουλμάνο. Ένα μυαλό με σκατένιες ιδέες και μια άδεια ψυχή... Μήπως αναγνώρισες κάτι σε σένα; Τώρα αν αυτό το λες άνθρωπο είναι μια άλλη ιστορία!

                                                                                                                               Πάρης Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου